THE NORTHERN CONSORT
 
Agenda
 
   
Adventurous 2013

In november 2013 werkte The Northern Consort samen met Capella Frisiae, Grootkoor BRAGI en de Kielzog Koorschool aan een bijzonder project. Het resultaat was een unieke ervaring voor het publiek, maar net zo goed voor de uitvoerders!

Rond het thema 'Advent' was gekozen voor muziek van o.a. Bach, Biber, Ligeti, Nystedt en Barber. De stukken vloeiden in elkaar over of werden live door elektronische geluiden met elkaar verbonden. Het geheel werd gedurende de avond twee maal herhaald, zodat een 'perpetuum mobile' ontstond. Publiek kon binnenlopen wanneer het wilde en zo lang blijven als het wilde, en men onderging de muziek en het prachtige licht in de kerk op een zelf gekozen plek, al wandelend, zittend of zelfs liggend! Dankzij de stijlvolle regie van regisseuse Elsina Jansen was de voorstelling van begin tot eind verrassend, geconcentreerd en bijzonder sfeervol.
Een belangrijke rol was er voor twee studenten van het Gronings Conservatorium, die voor dit project de elektronische muziek en de verschillende geluiden hebben gecomponeerd en ontworpen. Een verslag van deze Yorick Zwerver en David de Jong over Adventurous 2013 bekijkt u hier: www.youtube.com/watch.