THE NORTHERN CONSORT
  Agenda
Er staan momenteel nog geen nieuwe concerten gepland. Hou deze site in de gaten voor het laatste nieuws. 
   

Stelling 96: bijzonder Lutherproject

Omdat we, behalve Luther te gedenken, vooral een stap voorwaarts willen zetten: in een hedendaagse compositie voor koor, spreekstemmen en barokensemble verklankt componiste Yaël Levy wat jongeren en vluchtelingen vandaag als stelling op een willekeurige deur zouden willen timmeren.

STELLING 96


7-10 december 2017
Concertprogramma met muziek & gesproken woord

Op de dagen direct volgend op de historische 31e oktober, brengen The Northern Consort en Kamerkoor Dualis

STELLING 96:

1. Opening met een Lutherse Mis van Johann Sebastian Bach.

2. Luther is beroemd om zijn vele, vaak felle ‘tafelredes’. Vandaag klinkt een hedendaagse variant over een actuele stelling. De moderne ‘tafelrede’ wordt geschreven en uitgesproken door een bekende Nederlander.

3. Hoofdonderdeel van dit programma is de nieuwe compositie “STELLING 96”, ter gelegenheid van dit project geschreven voor spreekstemmen, koor en barokensemble. De teksten voor dit werk worden verzameld onder vluchtelingen in AZC’s, schoolkinderen, bestuurders en gewone burgers. Hen is in een tijdig stadium gevraagd een persoonlijke stelling of hartenkreet aan te leveren en beschikbaar te stellen voor dit project. Componist van dit nieuw geschreven werk is Yael Levy (Israel, 1983).

4. Net als vaak na concerten wordt na afloop een borrel geschonken. Op deze avonden schuiven publiek, uitvoerenden en tekstschrijvers daarvoor aan tafel bij de tafelredenaar en wordt onder zijn leiding nagepraat over STELLING 96.


donderdag 7 december 2017 - Nicolaïkerk Appingedam, 20:15
vrijdag 8 december 2017 - Hogeland College Warffum, 20:15
zaterdag 9 december 2017 - Martinikerk Groningen, 20:15

01-05-2017

Terug
Nieuwsarchief