THE NORTHERN CONSORT
  Agenda
Er staan momenteel nog geen nieuwe concerten gepland. Hou deze site in de gaten voor het laatste nieuws. 
   
3 muzikale verhalen uit "Aan de kant, ik ben je oma niet!

Datum
Dinsdag 10 mei 2022
20:15 uur


Plaats
Meester D.U. Stikkerlaan 251, 9675 DG Winschoten
Theatercafé van De Klinker, Winschoten
Entree
gratis, wel graag reserveren 
Reserveren
Voor dit concert kunt u kaarten reserveren bij https://www.indeklinker.nl/theater/themas/88/Breek_de_Week
Aan de kant, ik ben je oma niet! 


We zijn te gast in het Theatercafé van De Klinker in Winschoten. Vanwege het 60-jarig jubileum trakteert Kunstencentrum de Klinker op een reeks van zes ‘Breek de week’ concerten op dinsdag om 20.15 uur in april en mei. De concerten zijn gratis en inclusief een ‘Meet & Greet’ met de docent na afloop van het concert. Vincent van Ballegooijen is al jarenlang docent in het kunstencentrum. 

Voor deze avond kozen we nogmaals voor verhalen uit het boek "AAN DE KANT, IK BEN JE OMA NIET" van Bette Westera. In de afgelopen twee jaar hebben we ze al een aantal keer geprogrammeerd, en steeds moesten die concerten vanwege de coronamaatregelen worden geannuleerd. We grijpen nu deze dinsdagavond in Winschoten graag aan om u eindelijk een paar van deze fantastische verhalen met muziek te laten horen. 

Alles wat je doet en meemaakt wordt een deel van jezelf en bepaalt mee wie je bent. Dat maakt Bette Westera op een fijnzinnige manier duidelijk in haar prachtige, grappige en ontroerende boek AAN DE KANT, IK BEN JE OMA NIET! Ze laat ons kennismaken met verschillende bewoners van een verzorgingstehuis. In steeds twee verdichte verhalen lees je wie of wat ze vroeger waren, en hoe ze nu zijn.
De verhalen en ook de prachtige illustraties van Sylvia Weve laten je de breedte van het leven zien. Ze maken duidelijk dat een vos misschien wel zijn haren verliest, maar niet zijn streken. Zo slaapt meneer Van Dam, die vroeger dakloos was, niet in zijn bed maar tussen de violen. En mevrouw De Vries haalt gevaarlijke capriolen uit op de ladder omdat ze vroeger acrobate was.

The Northern Consort werd geïnspireerd door dit prachtige boek en maakte er een muzikaal programma mee. Voor de 3 bewoners die deze avond worden geportretteerd zochten ze passende muziek uit. Van elke bewoner vertelt actrice Gerdy Niehof eerst het levensverhaal, waarbij ook de illustraties worden getoond. Daarna vieren en omlijsten de musici dat leven met muziek.

Muziek van J.G. Janitsch en G. P. Telemann. 

De concerten zijn gratis toegankelijk, maar kaarten dienen wel gereserveerd te worden

THE NORTHERN CONSORT:

Gerdy Niehof, actrice

Vincent van Ballegooijen, hobo en blokfluit
Hanneke Wierenga, viool
Vincent van Laar, clavecimbel


Terug