THE NORTHERN CONSORT
  Agenda
Weihnachts Oratorium van J.S. Bach
Dinsdag 18 december 2018
Martinikerk Groningen


 
   
STELLING 96: hedendaagse muziek en gesproken woord na Luther

Datum
Vrijdag 08 december 2017
20:15 uur


Plaats
Hogeland College
A.G. Bellstraat 2, Warffum

Warffum, Hogeland College
Entree
normaal 17,50
studenten 10,-
kinderen tot 16 jaar gratis

voorverkoop: 3 kaarten voor de prijs van 2 
Concertprogramma met muziek & gesproken woord

Begin december, volgend op alle Luther-vieringen in dat najaar, brengen The Northern Consort in samenwerking met Kamerkoor Dualis:
STELLING 96:

1. Opening met de Lutherse Mis BWV 235 van Johann Sebastian Bach.

2. Luther is beroemd om zijn vele, vaak felle ‘tafelredes’. Vandaag klinkt een hedendaagse variant over een actuele stelling. De moderne tafelrede wordt geschreven en uitgesproken door actrice en schrijfster Nhung Dam. 

3. Hoofdonderdeel van dit programma is de nieuwe compositie “STELLING 96”, ter gelegenheid van dit project geschreven voor spreekstemmen, koor en barokensemble. De teksten voor dit werk werden verzameld onder vluchtelingen in AZC’s, schoolkinderen en bejaarden. Hen is gevraagd naar een persoonlijke stelling die ze vandaag de dag graag op een deur zouden timmeren. Hun stellingen zijn in STELLING 96 op muziek gezet door componiste Yael Levi (Israel, 1983). 

4. Net als vaak na concerten wordt na afloop een borrel geschonken. Op deze avonden schuiven publiek, uitvoerenden en de ‘tekst-leveranciers’ (schoolkinderen, vluchtelingen, bejaarden) daarvoor aan tafel bij de tafelredenaar Nhung Dam en wordt met haar nagepraat over STELLING 96.

LET OP: wilt u kaarten voor dit concert reserveren, zorg dat u dan voor de juiste dag reserveert (7, 8 of 9 december). Klik voor de zekerheid in de linkerkolom nogmaals op de dag van uw keuze om een dag te selecteren en reserveer dan pas uw kaarten.

Terug