THE NORTHERN CONSORT
  Agenda
Er staan momenteel nog geen nieuwe concerten gepland. Hou deze site in de gaten voor het laatste nieuws. 
   
STELLING 96: hedendaagse muziek en gesproken woord na Luther

Datum
Donderdag 07 december 2017
20:15 uur


Plaats
Nicolaïkerk Appingedam
Wijkstraat 32, Appingedam

Appingedam, Nicolaïkerk
Entree
normaal 17,50
studenten 10,-
kinderen tot 16 jaar gratis

voorverkoop: 3 kaarten voor de prijs van 2


STELLING 96


7-9 december 2017
Concertprogramma met muziek & gesproken woord

Op de dagen volgend op de historische 31e oktober, brengen The Northern Consort en Kamerkoor Dualis 
"STELLING 96":

1. Opening met de Lutherse Mis BWV 235 van Johann Sebastian Bach.

2. Luther is beroemd om zijn vele, vaak felle ‘tafelredes’. Vandaag klinkt een hedendaagse variant over een actuele stelling. De moderne ‘tafelrede’ wordt geschreven en uitgesproken door actrice en schrijfster Nhung Dam.

3. Hoofdonderdeel van dit programma is de nieuwe compositie “STELLING 96”, ter gelegenheid van dit project geschreven voor spreekstemmen, koor en barokensemble. De teksten voor dit werk werden verzameld onder vluchtelingen in AZC’s, scholieren en bejaarden in een verzorgingstehuis. Hen is gevraagd naar een persoonlijke stelling of hartenkreet die ze vandaag de dag op een deur zouden willen timmeren. Hun hedendaagse stellingen zijn in "Stelling 96" op muziek gezet door componiste Yaël Levy (Israel, 1983).

4. Net als vaak na concerten wordt na afloop een borrel geschonken. Op deze avonden schuiven publiek, uitvoerenden en tekstschrijvers daarvoor aan tafel bij tafelredenaar Nhung Dam en wordt met haar nagepraat over STELLING 96. 

LET OP: wilt u kaarten voor dit concert reserveren, zorg dat u dan voor de juiste dag reserveert (7, 8 of 9 december). Klik voor de zekerheid in de linkerkolom nogmaals op de dag van uw keuze om een dag te selecteren en reserveer dan pas uw kaarten.


Terug